Quisiera usar el baño por favor!!! - Reisverslag uit Cuzco, Peru van Bart en Marleen - WaarBenJij.nu Quisiera usar el baño por favor!!! - Reisverslag uit Cuzco, Peru van Bart en Marleen - WaarBenJij.nu

Quisiera usar el baño por favor!!!

Door: Bart en Marleen

Blijf op de hoogte en volg Bart en Marleen

27 November 2008 | Peru, Cuzco

Wauw, al jullie reacties schreeuwen om een nieuw bericht! En wij hebben veel te vertellen dus da´s mooi. Deze keer vanuit Cuzco, waar we inmiddels bijna 2 weekjes vertoeven.
Maar om daar te beginnen waar we de vorige keer gestopt zijn: Huacachina vlakbij Ica.

Op het eerste oog een waar paradijs in de woestijn. En veel meer dan hoge zandduinen ís er ook niet.
Niet echt een zware beslissing om met onze witte bibsjes aan het zwembad van ons hostel neer te strijken. In de brandende zon (factor 55 (!!!) is een must) lekker bijkomen van een lange busrit met slechte films.
De volgende ochtend vroeg met de boot naar Islas Ballestas gegaan (ook wel Poor man´s Galapagos genoemd)en genoten van dolfijnen, zeehonden - en leeuwen en héél veel poepende vogels waaronder pelikanen.
En terwijl Marleens bibs op dag 3 wederom naar de zon lachtte, heeft Bart de bus naar Nazca gepakt om met een vliegtuigje de welbekende Nazca-lijnen te spotten. Zeker de moeite waard!
Dag 4 dan eindelijk gedaan waarvoor we kwamen (want wat taken we het soms heerlijk easy) rausen door de duinen met een lompgrote buggy met sandboardtussenstops, oftewel zandhappen! Marleen moet écht weer es snowboarden en Bart was gewoon goed voor een eerste keer!
Met zand in de oren en navels die avond in 16 uur richting Cusco gebust, waarvan de laatste 5 uurtjes onder begeleiding van een kotszakje...

Sinds een paar dagen zijn we dan redelijk definitief uit de lappenmand gekropen. De eerste week Cuzco was verre van prettig (en nuttig) wegens protesterende darmen en buikskes.
Maar Cusco is een mooi stadje, hier en in de omgeving is veel te beleven wat het uiteraard zeer toeristisch maakt. Na iedere 4 meter maak je nieuwe vrienden; Amigos, wanna eat? You go to Macchu Pichu? Special price my friend!

Erg luxe kennis gemaakt met onze persoonlijke gids Rik, een vriend van vriendinnetje Kim die in Cusco woont met zijn Peruaanse vriendin. Dankzij hem wat meer te weten gekomen over de cultuur en ´het leven´ in Peru.
Via zijn vriendin een week Spaanse lessen gevolgd op de school waar zij werkzaam is, waar we helaas allebei dus het een en ander hebben moeten skippen wegens die verrekte buikskes.
Bart is samen met Rik op een perfect zonnige dag naar Moraz gebust om de Sacred Valley te gaan verkennen. (Marleens bibs lachte deze keer niet naar de zon maar naar de plee) Een mooie wandeling met een lekker pilske als afsluiter.

En afgelopen maandag zijn we op eigen houtje richting Machu Picchu gebust, getreind en gelopen. Na een overnachting in Aguas Calientes (een dorpje waar je doorheen MOET om bij MP te komen, zo groot als Keldonk en met HONDERDVIJFTIG restaurants...) om 04:00 uur opgestaan om om 06:00 uur dit wereldwonder te betreden.
Goede keuze om zo vroeg te gaan, want omdat we bij de eerste 200 bezoekers zaten mochten we direct de Waynapicchu beklimmen. Een steile en soms spannende klim maar zoooo mooi! (de terugweg donderde er serieus een man recht voor ons neus naar beneden, maar gelukkig bleef ie steken tussen de bomen en planten... en werd ie 20 minuten later met enkel een kapotte broek omhoog gehesen...)

Gister zijn we het eerste stuk te voet gegaan, fijn want het ligt op het randje van de jungle waardoor de papegaaien je op sommige stukken letterlijk om de oren vliegen en je in plaats van op een Nederlands stukje mos kunt wildplassen tegen of onder een bananenboom... tja, is gewoon leuk!
Gister met een busje over stoffige onverharde bergweggetjes teruggekeerd naar Cusco met o.a. Beatles-en Doors-muziek op de achtergrond, haha. Helaas volgde het gehele oeuvre van de Backstreet Boys, maar dat eerste stuk, met de ondergaande zon aan de horizon, rijdend door de echte jungle met bananenplantages was echt genieten.

En over 4 uur zeggen we Chau tegen Cusco en hopen we over 10 uurtjes Arequipa te mogen begroeten. Heel veel zin in, machtige bergen en de grootste canyons ter wereld in het vooruitzicht.

Hasta Luego amigos, leuk om ook van jullie te horen!

Liefs Bart en Marleen

Oja, en nu vergeten we het WEER! We hebben ook een Peruaans nummer:
0051 19 85 66 79 97

(Verder is Barts mobiel nummer nog bereikbaar, maar het abonnenment en dus het nummer van Marleen is verlopen)

• 28 November 2008 - 07:31

Jan:

Hee Bart en Marleen,
    leuke fotokes. Hopelijk zijn de buikskes er wat robuuster op geworden...

Ciao,
    Jan

• 28 November 2008 - 11:46

Kim:

Wauwie!! Superleuk dat je bij Rik bent geweest.. en ik verval deze keer ook in de cliches: heb met open mond naar de foto's gekeken!

• 28 November 2008 - 13:57

Linda B:

Ha Bart en Marleen,

Afgelopen zondag hier in Nederland ook mooie foto's gemaakt toen het hele landschap wit was gesneeuwd, maar snowboarden zat er nog steeds niet in!! Stoer man, snowboarden op een zandvlakte!!!!!!
    ps. hebben jullie naast een spaanse cursus ook een cursus fotografie gevold of is het landschap gewoon zo mooi dat foto's niet kunnen mislukken!!!
    Denk dat ik niet meer zoveel op jullie site ga kijken want ik wordt steeds meer jaloers!!
    Geniet van alles en van de gezonde ronde bipsjes!!

x Linda

• 28 November 2008 - 15:29

Boef:

Mooie verhalen en nog mooiere foto`s, maken wij het hier toch ook een (klein) beetje mee...

Kijk nou alweer uit naar het volgende bericht, haha!

Muchos plezieros y los groetos, Bas, Ellen, Nova & Jesper!

• 28 November 2008 - 17:22

Pap En Mam:

Wij vinen het leuk om weer wat te zien van jullie. Ga zo door en veel plezier.

Hans en Jeannette

• 28 November 2008 - 17:46

Martijn En Sanne:

ow ow, wat zijn wij jaloers! Ziet er allemaal vet uit! Hier in het gooi missen jullie helemaal niks, dus geniet daar met volle teugen!!

liefs Martijn en Sanne

• 28 November 2008 - 18:47

Mirte:

Hey Marleen en Bart!

Super mooie foto's. Zal echt indrukwekkend zijn daar. En ik zie dat er in Peru ook het noro-virus heerst? Nou, laat het maar lekker daar ;) Wat wij zijn er niet vanaf..
    Nog heel veel plezier!

xxx Mirte

• 29 November 2008 - 08:25

Maarten & Marleen:

Gods, gods, gods...

Jullie hebben niet alleen skon foto's, maar jullie verhaal is ook dit keer weer leuk gebracht!
    Mooi, Mooi, Mooi!!!
    Als jullie nog maar terugkomen in april...

Geniet!
    Groete Maarten & Marleen

• 30 November 2008 - 11:21

Ivanos:

Heey leuk weer iets van jullie te lezen. Hopelijk gaat t nu weer beter met de buikskes. Geniet van de reis!!
    X Ivan

• 30 November 2008 - 18:23

Peter:

Heej Bart en Marleen,

weer een leuk verhaal met mooie foto's.
    Skon man, dat sandboarden. Toevallig ook nog enkele Harkonen of Ordos troepen tegen gekomen daar?

Gr.
    Peter

P.s. Bart, sinds vandaag problemen met de verwarmingsketel hier. Even afkijken...

• 01 December 2008 - 11:13

Maurice:

Ben blij dat ik gewoon elke dag mag gaan werken... :p

Leuk om jullie verhalen te lezen (op mijn werk, dat dan weer wel) !

Veel plezier nog!

Grtz M.

ps: Marleen, de subsidie aanvragen zijn eindelijk de deur uit!! (spannend)

• 01 December 2008 - 12:38

Christian En Laura:

Hoi Marleen en Bart,

fijn om van jullie spannende reis te lezen.
    Ook in Thailand zijn er soms problemen met de buikskes. De Thai zeggen "Mai pen rai" oftewel Maakt niet uit, komt goed haha.
    Leuke fotos. Veel goede ervaringen voor jullie/

• 01 December 2008 - 12:39

Christian En Laura:

Hoi Marleen en Bart,

fijn om van jullie spannende reis te lezen.
    Leuke fotos. Veel goede ervaringen voor jullie/

• 01 December 2008 - 12:43

Laura & Christian:

Hoi Marleen en Bart,

fijn te horen dat jullie het naar jullie zin hebben.
    Ook in Thailand hebben wij problemen met de buikskes! De Thais zeggen "MAi pen rai@ , oftewel Maakt niet uit, komt goed haha.
    Leuke fotos!
    Groeten uit het zuiden van Thailand.

• 01 December 2008 - 14:41

Joris:

Hey jullie 2!!

Moet niet denken dat ik jaloers ben bij het zien en lezen van jullie trip daar in Peru!

Want ik ben tenminste naar het laatste optreden van 'Johnnie te Rebel' geweest. En dat was ok vet!!
    T is mar da ge t wit. haha

Maar veel plezier verder en kijk rijkhalzend uit naar jullie volgende column. Groetjes Jorizz

• 01 December 2008 - 16:55

Ilse:

In één woord: WOW!!!

superrr... gaaf wat jullie daar allemaal meemaken (behalve de vele toilet bezoekjes!!)

Ik kijk nu weer uit naar jullie volgende berichtje en fototjes..

Have fun
    liefs Ilse

• 01 December 2008 - 23:40

Wouter:

Nondeju, ziet er goed uit! Geen foto van de gevallen man ;) ? ... kijk nu alweer uit naar hetvolgende verhaal + foto's...

grtz Wouter

• 03 December 2008 - 13:03

Andy:

Hey Marleen!

Fuck wat ziet dat er allemaal goed uit daar zeg! Staat ook zeker nog op mijn lijstje! Heel veel plezier nog en ik spreek je als je terug bent wel een keer!

• 03 December 2008 - 20:48

Wiljan En Heidi:

He Bart en Marleen, Fijn om te horen dat jullie het daar (op de buikskes en dermkes na) goed maken. houden jullie vanuit t kleine Venhorst goed in de gaten, Hier ook alles goed, al mis ik jullie toch wel al een beetje, vind het fijn om zo van jullie reis op de hoogte te blijven. Gave foto's hebben jullie al zeg, en t is daar verrekes skon, als ik jullie foto's zie.
    Leuk om jullie verhalen te lezen, t is mooi geschreven, net of ik zelf daar ben haha! kijk weer uit naar t volgend verhaal. Houdoe en let op elkaar, maar komt helemaal goed. denken aan jullie!!! Groetjes van ons allemaal en een hele dikke kus! Wiljan Heidi Thirza Niels Yorinde en Rodi

• 04 December 2008 - 09:23

Johnny:

Hey Bart en Marleen!

Wat leuk om te horen dat daar alles goed gaat. En wat een prachtige foto's! Helemaal geweldig. Ik hoop dat Arequipa ook mooi wordt, hou ons op de hoogte!

groeten!
    Johnny

• 07 December 2008 - 15:08

Floor:

TE GAAAAF!!
    Blijf schrijven, dan blijf ik meegenieten!

• 09 December 2008 - 21:54

Nicole Vd A:

Bart & Marleen.

Super super vet! mooiii al die foto's & spannende verhalen
    Marleen we missen je toch wel hoor op zondagmorge!

Veel plezier nog! X

• 11 December 2008 - 19:58

Ilona:

Hey Marleen en Bart,

Wat een avontuur allemaal! Echt super leuk, ga jullie zeker volgen! Heel veel plezier geniet ervan, uitkijken en geen dingen doen die ik ook niet zou doen dus.... ga je gang.

Vele groetjes Ilona en de 3 mannetjes xxx